Cremă de pepene galben cu vanilie
PrinteazaO reteta de crema de pepene galben cu vanilie din: pulpa de pepene galben, lapte, zahar, amidon, galbenusuri, ou, baton de vanilie, frisca, zahar granulat si pepene galben.
- 400 g pulpă pepene galben
- 100 ml lapte
- 150 g zahăr
- 30 g amidon
- 125 g frişcă
- 3 gălbenuşuri
- 1 ou
- 1 baton vanilie
decor:
- 100 g frişcă
- zahăr granulat
- bucăţele de pepene galben
Mod de preparare
Curăţăm pulpa pepenelui de coajă şi o tăiem în bucăţele mici. Amestecăm bucăţile de pepene cu 100 ml lapte şi le mixăm la robot până obţinem un piure fin.
Punem piureul într-o crăticioară, pe foc mic, adăugăm un baton de vanilie tăiat pe lungime şi lăsăm până ce se încălzeşte foarte bine. Nu trebuie să fiarbă, ci doar să fie fierbinte. Stingem focul, eliminăm batonul de vanilie şi lăsăm piureul să se răcorească pentru cinci minute.
Separat mixăm gălbenuşurile, oul, zahărul şi amidonul pentru cinci minute. Adăugăm treptat piureul de pepene peste amestecul de ouă, zahăr şi amidon. Punem pe foc mic mixul obţinut şi amestecăm până ce obţinem o cremă fină (cca 10 minute).
Stingem focul, acoperim crema cu folie alimentară de plastic şi o lăsăm să se răcească complet. Dacă lăsăm crema neacoperită, aceasta va forma la suprafaţă o pojghiţă pe care trebuie să o îndepărtăm cu ajutorul unei linguri.
Intre timp mixăm frişca până se întăreşte. Când crema s-a răcit complet, încorporăm cu grijă frişca, Punem crema în pahare, decorăm cu puţină frişcă, câteva granule de zahăr şi o lăsăm la frigider pentru o oră înainte de-a o servi.
Cremă de pepene galben cu vanilie
Poftă bună!