Jambon cu ananas
PrinteazaO reteta delicioasa de jambon cu ananas din: jambon, ghimbir, ananas, cuisoare si zahar.
- 1 jambon fiert, fară sorici (circa 2 kg)
- 30 g ghimbir pudră
- 100 g feliuţe de ghimbir
- 2 cutii de ananas în sirop (rondele)
- cuişoare
- 2 linguri zahăr
Mod de preparare:
Curăţă jambonul de partea din exterior, care este mai tare cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit. Presară peste jambon ghimbirul pudră şi acoperă-1 cu rondele de ananas, fixate cu cuişoare şi câteva scobitori rupte pe jumătate.
Pune în centrul rondelelor de ananas feliuţe de ghimbir. Aşază jambonul într-o tavă şi toarnă 2 linguri de sirop de ananas, apoi presară-1 cu zahăr.
Pune tava în cuptorul încălzit la 180° C timp de 1 oră şi 30 de minute. Dacă se rumeneşte prea tare, acoperă jambonul cu o folie de aluminiu. în timpul coacerii, stropeşte carnea din când în când cu sirop de ananas.
Taie jambonul felii şi serveşte-1 cu rondele de ananas alături.
Jambon cu ananas
Poftă bună!