Supa rece de castraveti, menta si busuioc
PrinteazaO reteta de supa rece de castraveti, menta si busuioc din: iaurt natural, apa, busuioc, menta, castravete, ceapa verde, zeama de lamaie, sos iute si sare.
- 400 ml iaurt natural
- o cana de apa
- o legatura de busuioc
- o legatura de menta
- un castravete mare
- doua fire de ceapa verde
- o lingura de zeama de lamaie
- 1/2 lingurita de sos iute
- sare
Mod de preparare:
Se curata castravetele de coaja, se taie in bucati, i se scoate miezul plin de seminte. Intr-un blender se pun apoi iaurtul, menta, busuiocul, ceapa verde tocata marunt si cana de apa.
Plus castravetele, sub forma de cubulete – se pastreaza insa cateva felii pentru la final. Amesteca totul bine, insa nu pana se obtine o crema, ci pana cand ingredientele se sfaramiteaza in bucati mai mici.
Se asezoneaza apoi cu zeama de lamaie si cu sosul iute, plus sare. Se pastreaza la rece apoi timp de 2-3 ore si se serveste cu cateva felii de castravete pe deasupra. Reteta preluata de aici.
Supa rece de castraveti, menta si busuioc
Poftă bună!