Chec cu zucchini
PrinteazaO reteta de chec cu zucchini din: zucchini, ulei, zahar, faina, galbenusuri, stafide, rom, sare si esenta de vanilie.
- 2 zucchini medii daţi pe râzătoare
- 100 ml ulei
- 250 g zahăr
- 350 g făină
- 4 albuşuri
- 2 gălbenuşuri
- 1 mână cu stafide
- 1 lingură cu rom
- 1/2 linguriţă cu sare
- 1 linguriţă cu esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180’C şi însiropează stafidele: le pui într-un vas termorezistent, le încălzeşti la cuptor maximum cinci minute şi torni romul deasupra. Stafidele fierbinţi îl vor absorbi imediat.
Pune albuşurile, gălbenuşurile şi zahărul într-un bol şi bate-le cinci minute. Adaugă uleiul şi bate-le în continuare, până formează o emulsie. Adaugă zucchini raşi peste acest amestec şi adaugă esenţa de vanilie. Amestecă făina cu sarea în alt bol. Adaugă peste emulsia cu zucchini.
Unge două tăvi cu ulei şi tapetează-le cu făină sau hârtie de copt. Amestecul de ingrediente nu se dublează la copt la fel ca la checul tradiţional, astfel încât poţi turna mai mult în fiecare tavă.
Lasă checul la copt cam o oră, dar fii atentă ca, în primele 30 de minute, să nu se ardă deasupra! încearcă-l cu o scobitoare (să iasă curată şi un pic umedă). Lasă-l la răcit înainte de servire.
Chec cu zucchini
Poftă bună!