Supă-cremă de cartofi albi
PrinteazaO reteta simpla de supa crema de cartofi albi din: cartofi, smantana, orez, parmezan, ulei de masline extravirgin, praz, ceapa, faina, patrunjel, concentrat de supa de legume si sare.
- 450 g cartofi albi
- 250 g smântână (sau lapte integral)
- 100 g orez
- 4 linguri parmezan ras
- 1 1 apă
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 fir de praz
- 1 ceapă mică
- 1/2 lingură faină (sau amidon)
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 cub concentrat de supă de legume
- sare
Mod de preparare:
Taie prazul rondele subţiri şi toacă ceapa mărunt. Pune-le într-un castron de sticlă cu 1 lingură de ulei, 50 ml apă şi înăbuşă-le. Când încep să degaje un miros puternic, toarnă peste ele un litru de apă, reglează cuptorul la putere maximă şi lasă-le până când lichidul începe să clocotească.
Adaugă orezul spălat bine şi concentratul de supă şi fierbe 10 minute. Separat, fierbe cartofii întregi, în coajă, în apă cu 1 linguriţă de sare.
Pune în vasul blenderului cartofii fierţi şi curăţaţi, restul de ulei, faina (sau amidonul) dizolvată cu puţină apă şi orezul, apoi amestecă-le până când obţii o cremă omogenă. Adaugă şi supa fierbinte cu ceapa şi prazul.
Pune amestecul din nou în cuptor, la 700 W, câteva minute, apoi încorporează smântână şi parmezanul ras. Când este gata, serveşte supa-cremă caldă, presărată cu pătrunjel tocat.
Supă-cremă de cartofi albi
Poftă bună!