Prajitura cu cirese si crema

Printeaza

O reteta simpla de prajitura cu cirese si crema din: cirese, faina, margarina, unt, galbenusuri, lapte, gris sau pesmet, faina, zahar pudra, lapte, smantana, galbenusuri si zahar vanilat.

Ingrediente:Prajitura cu cirese si crema

  • 1,5 kg cireşe
  • 350 g făină
  • 150 g margarină
  • 120 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 6 linguri lapte
  • 2  linguri cu griş sau pesmet

pentru crema:

  • 100 g făină
  • 280 g zahăr pudră
  • 200 ml lapte
  • 400 g smântână
  • 3  gălbenuşuri
  • 5 albuşuri zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Amestecă toate ingre­dientele pentru aluat şi frământă bine. Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi întinde aluatul în ea.

Faci crema: amesteci făina cu laptele rece, adaugi gălbenuşurile, za­hărul, smântână, zahărul vanilat şi albuşurile bătute spumă.

Scoate sâmburii cire­şelor, aşază-le peste aluatul din tavă şi presară pe ele cele două linguri de griş. Toarnă crema deasupra. Incinge cuptorul la 200 de grade şi coace prăjiitura timp de 45 de minute.

Prajitura cu cirese si crema

Prajitura cu cirese si crema

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • prajitura cu cirese si crema
  • prajitura cu gris

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.