Muşchiuleţ de căprioară cu boabe de ienupăr

Printeaza

O reteta de muschiulet de caprioara cu boabe de ienupar din: muschiulet de caprioara, oase, telina, ceapa, morcov, bobite de ienupar, ulei de masline extravirgin, gin, faina alba, supa, slanina, foi de dafin, sare si piper alb.

Ingrediente:Muşchiuleţ de căprioară cu boabe de ienupăr

  • 2 muşchiuleţi de căprioară
  • 200 g oase rămase de la dezosarea codetului
  • 1 tijă de ţelină
  • 1/2 ceapă
  • 1 morcov
  • 50 g bobite de ienupăr
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 pahar gin
  • 1/2 pahar faină albă
  • 3 polonice supă
  • 100 g feliuţe de slănină
  • 3 foi de dafin
  • sare şi piper alb

 

Mod de preparare:

Condimentează muşchiuleţii cu sare, piper, după gust, şi bobitele de ienupăr zdrobite, apoi pune-i într-o tavă cu oasele şi resturile de la fasonarea cotletului, cu ceapa, morcovul şi ţelina tocate mărunt.

Toarnă uleiul de măsline şi dă la cuptor. Ţine-i câte 5 minute pe fiecare parte, apoi scoate-i şi lasă-i să se răcorească. Prăjeşte ce rămâne în tavă, adăugând 1 foaie de dafin şi faina.

Toarnă ginul, având grijă să nu ia foc, adaugă supa şi lasă la fiert până scade la jumătate, apoi strecoară. înfăşoară în hârtie de copt muşchiuleţii, după ce i-ai acoperit cu foile de dafin şi feliuţele de slănină.

Aşază carnea într-o tavă căptuşită cu hârtie de copt, apoi dă-o la cuptor, Ia 220° C, pentru 12-14 minute. Când este gata, îndepărtează hârtia. Taie muşchiuleţii felii mai grosuţe, toarnă sosul peste ele, apoi stropeşte cu puţin ulei crud.

Poţi servi preparatul însoţit de punguţe confecţionate din frunze de sfeclă sau de ştevie, umplute cu legume sotate.

Muşchiuleţ de căprioară cu boabe de ienupăr

Muşchiuleţ de căprioară cu boabe de ienupăr

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.