Salată caldă de raţă sălbatică, cu măsline şi oţet balsamic
PrinteazaO reteta de salata calda de rata salbatica, cu masline si otet balsamic din: pulpe de rata salbatica, rucola, cicoare rosie, morcovi, ceapa, telina, otet balsamic, vin alb, concentrat de supa de carne, masline, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Poate te intereseaza si Raţă sălbatică la cratiţă
- 2 pulpe de raţă sălbatică
- 500 g rucola
- 1 cicoare roşie (radicchio)
- 50 g morcovi
- 50 g ceapă
- 50 g ţelină
- 1 lingură oţet balsamic
- 1 pahar vin alb
- 1 cub concentrat de supă de carne
- 20 măsline
- 10 roşii cherry
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă şi spală pulpele de raţă. Curăţă ceapa şi taie-o cubuleţe. Procedează la fel cu ţelina şi cu morcovul, apoi amestecă-le cu ceapa.
Căleşte amestecul de legume tocate într-o tigaie cu ulei de măsline încins. Adaugă pulpele de raţă sălbatică şi rumeneşte-le pe ambele părţi. Pune vinul şi ţine pe foc mic până când acesta se evaporă, având grijă să acoperi vasul cu un capac.
Adaugă cubul de concentrat sfărâmat şi măslinele şi continuă fierberea circa 40-45 de minute; adaugă câte puţină supă dacă lichidul scade prea mult. Spre final, toarnă oţetul balsamic şi condimenteză cu sare şi piper, după gust.
Pasează legumele fierte într-un blender şi toarnă-le într-o terină. Dezosează pulpele, rupe-le fâşii şi aşază-le peste crema de legume.
Spală frunzele de rucola şi de cicoare, rupe-le bucăţi şi aranjează-le în formă de cuib, în centrul farfuriilor. Pune în fiecare dintre ele câte 2-3 linguri de carne de raţă şi cremă de legume şi condimentează cu câteva picături de oţet balsamic.
Decorează cu roşii cherry caramelizate în puţin oţet balsamic şi serveşte.
Salată caldă de raţă sălbatică, cu măsline şi oţet balsamic
Poftă bună!
Foarte tare salata cu rata