Tort de ricotta cu căpşuni şi zmeură
PrinteazaO reteta de tort de ricotta cu capsuni si zmeura din: biscuiti, unt, cacao, zahar pudra, ricotta, gem de zmeura, foi de gelatina, frisca, zmeura, capsuni si frunze de menta.
- 120 g biscuiţi uscaţi
- 100 g unt
- 2 linguri cacao
- 1 lingură zahăr pudră
pentru crema de ricotta:
- 300 g ricotta proaspătă
- 120 g gem de zmeură
- 2 foi de gelatină (circa 10 g)
pentru decor:
- 50 g frişcă
- 50 g zmeură
- 50 g căpşuni
- frunzuliţe de mentă
Mod de preparare:
Sfărâmă biscuiţii şi amestecă-i cu zahărul pudră şi cacaua. Toarnă amestecul într-un castron.
Pune untul într-o crăticioară, topeşte-1 şi, când a devenit lichid, lasă-1 să se răcorească. Toarnă-1 peste biscuiţi şi amestecă. Toarnă compoziţia într-o formă cu pereţi detaşabili în strat uniform şi apasă cu o lingură. Pune forma în frigider 20 de minute.
Inmoaie gelatina în apă rece. Pune ricotta şi gemul într-un castron şi mixează. Topeşte gelatina cu puţină apă pe foc foarte mic, toarn-o peste compoziţia de ricotta şi amestecă bine.
Scoate forma din frigider, toarnă compoziţia de ricotta peste blatul de biscuiţi, nivelează şi pune-o din nou în frigider. Lasă tortul să se odihnească circa o oră. După acest timp, scoate-1 din formă şi pune-1 pe un platou.
Spală căpşunile şi zmeura. Decorează suprafaţa tortului cu frişcă, cu fructe şi câteva frunze de mentă.
Tort de ricotta cu căpşuni şi zmeură
Pofta bună!