Tortuleţ de ciocolată umplut cu cireşe
PrinteazaO reteta de tortulet de ciocolata umplut cu cirese din: ciocolata de menaj, unt, zahar, faina, oua, ciocolata cu lapte, smantana, dulceata de cirese, cirese si frunze de menta.
- 100 g ciocolată de menaj
- 80 g unt
- 70 g zahăr
- 20 g faină albă
- 2 ouă
pentru umplutură:
- 50 g ciocolată cu lapte
- 1 lingură smântână dulce
- 100 g dulceaţă de cireşe
pentru decor:
- cireşe
- frunze de mentă
Mod de preparare:
Pune într-o crăticioară smântână şi ciocolata cu lapte şi topeşte-o, apoi amestec-o cu dulceaţa de cireşe; întinde compoziţia pe o placă metalică şi pune-o în congelator.
Bate ouăle cu zahărul şi adaugă faina. Topeşte untul şi ciocolata de menaj şi încorporează-le în compoziţia de ouă cu zahăr şi faină.
Pune compoziţia obţinută într-un poş şi umple până la jumătate 4 forme mici de tort. Infige în mijloc o bucată din foaia de ciocolată cu dulceaţă şi umple formele până sus. Coace-le circa 10 minute în cuptorul încălzit la 190°/200° C.
Scoate tortuleţele din forme şi decorează-le cu câteva cireşe şi cu frunze de mentă.
Tortuleţ de ciocolată umplut cu cireşe
Pofta bună!