Ciorbe: Ciorba de peste
PrinteazaO reteta gustoasa de ciorba de peste, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, telina, ardei gras, rosii, orez, bors, ulei, leustean, sare.
- un peşte de 1 kg (crap sau ce doriţi)
- 1 morcov
- 2 rădăcini pătrunjel
- 2 cepe mici
- 100 g ţelină
- 2 ardei graşi roşii
- 4 roşii mari
- 2 linguriţe orez
- 1/21 borş
- 3 linguri ulei
- 1 legătură leuştean
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă peştele de solzi, de intestine şi se spală bine. Se taie capul şi se porţionează în bucăţi potrivite ca mărime. Se curăţă zarzavatul, se dă pe răzătoarea mare împreună cu ceapa şi se călesc în ulei 2-3 minute.
Se stinge cu 3 litri de apă caldă, se pune orezul spălat şi se lasă să fiarbă bine. Roşiile se taie cubuleţe sau se dau pe răzătoarea mare şi se adaugă în supă. Borşul se fierbe separat, se toarnă în oală şi se pune sare. Dacă ciorba este prea deasă, se mai adaugă apă caldă.
Când clocoteşte, se pun bucăţile de peşte împreună cu capul şi se mai fierbe 5 minute. Se ia oala de pe foc şi se pune leuşteanul tocat mărunt.
Pofta buna!