Ciorbe: Ciorba de peste

Printeaza

O reteta gustoasa de ciorba de peste, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, telina, ardei gras, rosii, orez, bors, ulei, leustean, sare.

Ingrediente:Ciorba de peste

  • un peşte de 1 kg  (crap sau ce doriţi)
  • 1 morcov
  • 2 rădăcini pătrunjel
  • 2 cepe mici
  • 100 g ţelină
  • 2 ardei graşi roşii
  • 4 roşii mari
  • 2 linguriţe orez
  • 1/21 borş
  • 3 linguri ulei
  • 1 legătură leuştean
  • sare

Mod de preparare:

Se curăţă peştele de solzi, de intestine şi se spală bine. Se taie capul şi se porţionează în bucăţi potrivite ca mărime. Se curăţă zarzavatul, se dă pe răzătoarea mare împreu­nă cu ceapa şi se călesc în ulei 2-3 minute.

Se stinge cu 3 litri de apă cal­dă, se pune orezul spălat şi se lasă să fiarbă bine. Roşiile se ta­ie cubuleţe sau se dau pe răză­toarea mare şi se adaugă în su­pă. Borşul se fierbe separat, se toarnă în oală şi se pune sare. Dacă ciorba este prea dea­să, se mai adaugă apă caldă.

Când clocoteşte, se pun bucă­ţile de peşte împreună cu ca­pul şi se mai fierbe 5 minute. Se ia oala de pe foc şi se pune leuşteanul tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.