Carne de căprioară cu legume si mamaliga
PrinteazaO reteta de carne de caprioara cu legume si mamaliga din: file de caprioara, pulpa de dovleac, usturoi, conopida, morcovi, fenicul, praz, nap, vin alb, ulei de masline extravirgin, seminte de fenicul, scortisoara, sare, piper si malai.
- 400 g file de căprioară
- 200 g pulpă de dovleac
- 1 căţel de usturoi
- conopidă mică
- morcovi
- 2 bulbi de fenicul
- 1 fir de praz
- 1 nap
- 1 pahar vin alb
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă seminţe de fenicul
- scorţişoară
- 1 foaie de dafin
- sare şi piper
- 800 ml apă
- 250 e mălai
Mod de preparare:
Curăţă carnea şi taie-o bucăţi de 3 cm, condimenteaz-o şi prăjeşte-o într-o tigaie cu ulei de măsline încins, în care ai pus usturoiul, un praf de scorţişoară, seminţele de fenicul şi foaia de dafin.
Scoate carnea şi ţine-o la cald, toarnă vinul în tigaie ca să obţii un sos, apoi fierbe-1 până când scade. Ia vasul de pe foc şi dă-1 deoparte.
Taie legumele bucăţi şi fierbe-le alden- te în apă cu un praf de sare. Aranjează legumele pe fundul borcanelor pentru conserve, adaugă carnea şi sosul de vin. închide borcanele etanş şi sterilizează la bain-marie cel puţin 12 minute.
Este foarte bună cu mămăligă. Pentru mămăligă, pune la fiert 800 ml apă cu sare într-un ceaun. Când clocoteşte, pune mălaiul în ploaie şi lasă să fiarbă circa 25 de minute, amestecând din când în când.
Carne de căprioară cu legume si mamaliga
Poftă bună!