Salata de pui cu merisoare
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de salata de pui cu mere din: miez de nuca, frunze de rucola, ulei de masline, merisoare, telemea, sare, piper, cimbru, busuioc, faina, zahar, praf de mustar, vin alb sec, smantana si unt.
- 1 pumn de miez de nucă
- 1 caserolă cu frunze de rucola
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 1 pumn de merişoare deshidratate
- 100 g de telemea veche (sau fâşii de parmezan)
- sare,
- piper
- cimbru,
- busuioc
pentru dressing:
- 2 linguri cu făină
- 2 linguri cu zahăr
- 2 linguri cu praf de muştar
- 1 linguriţă cu sare
- 1/2 cană cu vin alb sec (125 ml)
- 2 ouă
- 125 ml smântână slabă/lapte
- 1 lingură cu unt topit
Mod de preparare:
Spală carnea de pui şi frunzele de rucola şi lasă-le la scurs. Taie carnea de pui în fâşii de 3-4 cm lăţime, condi- mentează-le cu sare, piper, cimbru şi busuioc şi pune-le pe grătarul încins (ori pe plită) până se rumenesc suficient.
Şterge bine frunzele de rucola, aşază-le într-un castron mare, adaugă miejii de nucă, merele tăiate corăbioare, merişoarele şi brânza sfărâmată. Taie fâşiile gata fripte în rondele de 2-3 cm şi adaugă-leîn salată.
Pregăteşte dressingul: Rumeneşte făina într-o tigaie împreună cu zahărul, praful de muştar şi sarea, apoi toarnă conţinutul tigăii peste vin, amestecând ca să nu rămână cocoloaşe. Când amestecul e omogen, adaugă ouăle bătute şi pune la foc mic, amestecând până când capătă consistenţa.unei smântâni.
Adaugă untul topit, ia de pe foc şi subţiază cu smântână (dacă tot e gros, poţi pune lapte sau iaurt de băut). Serveşte salata de pui cu mere împreună cu acest dressing pe bază de vin alb, cel mai potrivit sos pentru salata de crudităţi cu carne.
Salata de pui cu merisoare
Pofta buna!