O reteta de carne in foietaj din: foi de placinta, carne de vita si oaie, boaie de porumb, sare, piper, sofran, sumac, ardei iute, pasta de tomate, ulei de masline si ulei. Ingrediente: 500 g foi de plăcintă subţiri 500 g carne tocată amestec de vită şi oaie 100 g boabe porumb sare piper şofran […]
Muschi de vita in foietaj cu umplutura de ciuperci si clatite
PrinteazaMuschi de vita in foietaj cu umplutura de ciuperci si clatite din: muschi de vita, foietaj, ulei, ou, sare, piper, faina, lapte, ou, patrunjel, sare, ciuperci, pesmet.
Muşchi de vită Wellington
Ingrediente:
- 700 g muşchi de vită
- 350 g foietaj
- trei linguri ulei
- un ou
- sare, piper
Ingrediente pentru clătitele cu pătrunjel
- 50 g făină
- 150 ml lapte
- un ou
- două linguri de pătrunjel proaspăt tocat
- un vârf de sare
Ingrediente pentru umplutura de ciuperci
- 500 g ciuperci tocate
- 50 g unt
- 50 g pesmet
- 5 linguri de smântână
- două gălbenuşuri de ou
- două cepe mici tocate
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 220° C. Săraţi şi piperaţi muşchiul de vită, puneţi-l într-o tavă împreună cu uleiul şi introduceţi-l la cuptor timp de 25 de minute, dacă îl doriţi bine făcut sau 20 de minute dacă îl preferaţi mai fraged.
Când este gata, lăsaţi-l să se răcească şi scadeţi temperatura cuptorului la 190° C.
Pregătiţi clătitele, amestecând făina, sarea, oul, jumătate din cantitatea de lapte şt pătrunjelul tocat până obţineţi un aluat, apoi adăugaţi restul de lapte.
Ungeţi o tigaie cu puţin ulei şi faceţi din această compoziţie 3 –4 clătite.
Pregătiţi umplutura de ciuperci punând ceapa tocată la înmuiat într-o tigaie cu unt, adăugaţi apoi ciupercile date la mixer, săraţi şi lăsaţi compoziţia pe foc până scade.
Amestecaţi pesmetul, smântână şi gălbenusurile de ou.
Adaugati aceasta compozitit peste ciuperci şi lăsaţi totul sa se răcească. Itindeţi aluatul de foietaj sub forma unui dreptunghi.
Puneţi peste el doua clătite şi o parte din umplutura de ciuperci. Adaugati apoi carnea,acoperiti-o cu restul de ciuperci si clatite.
Păstraţi câteva fâşii de aluat,iar cu restul acoperiti carnea. Ungeti preparatul cu ou şi decoraţi-l cu restul de aluat.
Puneti muschiul de vita în foietaj la cuptor, timp de 40 de minute, până ce aluatul se rumeneşte.
Pofta buna!
poate iti place si:
Carne în foietaj
Muschi de vita Welington
Muschi de vita Welington din: muschi de vita, faina, unt, otet, oua, ciuperci, sare, piper, mustar, ceapa, ulei, patrunjel. Ingrediente: 800 g muschi de vaca 500 g faina 500 g unt 10g otet 300 g Champinion 4 oua 5 g sare 5 piper 50 g mustar 300 g ceapa 200 ml ulei 3 leg.patrunjel verde […]
Pofta buna!
Foarte buna reteta de muschi de vita in foietaj. Spre surprinderea mea, a iesit si foarte, foarte fraged. Recomand.