Tort de ciocolată cu boia iute şi must
PrinteazaO reteta de tort de ciocolata cu boia iute si must din: ciocolata de menaj, unt, zahar, oua, must, boia iute si cacao amara.
- 300 g ciocolată de menaj
- 125 g unt
- 150 g zahăr
- 6 ouă
- 6 linguri must
- 1/2 linguriţă boia iute
pentru decor:
- cacao amară
Mod de preparare:
Topeşte la bain-marie untul şi ciocolata ruptă bucăţi. Bate gălbenuşurile cu jumătate din zahăr până când obţii o compoziţie spumoasă. Incorporează ciocolata topită în gălbenuşuri şi, amestecând continuu, toarnă mustul şi boiaua iute.
Bate albuşurile spumă tare cu restul de zahăr şi încor- porează-le uşor în compoziţia de ciocolată. Toarnă într-o formă rotundă cu pereţi detaşabili unsă cu unt şi tapetată cu faină.
Coace 30 de minute în cuptorul încălzit la 180° C, apoi încă 10 minute la 120° C. Când este gata, stinge focul şi lasă tortul să se odihnească în cuptor câteva minute, apoi scoate-1 din formă. Când s-a răcit, pudrează-1 cu cacao şi serveşte-1 tăiat felii.
Pentru obţinerea unui gust mai delicat, poţi înlocui ciocolata de menaj cu ciocolată aromată cu boia iute.
Tort de ciocolată cu boia iute şi must
Pofta buna!