Supa rece de ardei gras si sfecla
PrinteazaSupa rece de ardei gras si sfecla din: ardei gras, ceapa, apa, supa clara de pui sau de legume, zeama de lamaie, branza de capra, sare, piper si felii de lamaie.
- trei ardei grasi rosii
- doua sfecle rosii medii
- doua cepe medii
- o lingura de ulei de masline
- o cana de apa
- 4 cani de supa clara de pui sau de legume (zeama strecurata in care s-au fiert pui sau legume)
- doua linguri zeama de lamaie
- 100 grame de branza de capra
- sare, piper
- felii de lamaie, pentru servit
Mod de preparare:
Incalzeste uleiul de masline intr-o cratita, la foc mediu insa, apoi adauga cele doua cepe medii, tocate marunt, dar nu foarte mic, si amesteca incontinuu pana devin moi.
Intre timp curata de seminte si de codita ardeii grasi apoi taie-i in bucati de 2 centimetri, iar sfecla curat-o de coaja si tai-o la fel.
Adauga apoi bucatile de ardei gras si de sfecla in tigaie, toarna cana de apa si canile de supa de legume sau de pui si amesteca bine.
Adu totul la fiert, apoi da focul mic, pune capacul si lasa oala sa fiarba aproximativ 45-50 de minute, sau pana cand se inmoaie sfecla si ardeiul gras.
Da apoi cratita la o parte de pe foc, lasa sa sa raceasca un pic, apoi adauga zeama de lamaie si asezoneaza cu sare si cu piper.
Pune apoi tot acest amestec in blender si amesteca bine pana cand obtii o crema.
Las-o sa se raceasca, apoi imparte-o in farfurii, presara deasupra bucatele de branza de capra, sare, piper si serveste-o alaturi de felii de lamaie, optional.
Supa rece de ardei gras si sfecla
Pofta buna!