Chiftele de pui cu mentă

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftele de pui cu menta din: piept de pui, dovlecel, ceapa, usturoi, menta, ou, miez de paine, cimbru, busuioc, pesmet, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Chiftele de pui cu mentă

  • 1 piept de pui
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapă medie
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 5-6 frunze de mentă proaspătă
  • 1 ou
  • miezul a 2 felii de pâine înmuiate în lapte
  • cimbru
  • busuioc
  • 50 g pesmet
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Toacă pieptul de pui. Dă prin maşina de tocat şi legumele (ceapa, usturoiul, dovlecelul), feliile de pâine înmuiate în lapte şi bine stoarse, apoi amestecă-le cu carnea tocată.

Adaugă oul crud şi amestecă din nou ca să se lege compoziţia. Con­dimentează cu cimbru, bu­suioc şi mentă (proaspete, tocate fin).

Modelează chiftele mai mari (turtite, nu rotunde) şi dă-le prin pesmet. încinge uleiul şi prăjeşte-le, apoi pune-le la scurs pe şerveţel. Serveşte cu un mix de salată verde

Chiftele de pui cu mentă

Chiftele de pui cu mentă

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.