Reteta zilei: Pate de ficat de casa cu nucsoara si ienibahar
PrinteazaO reteta de pate de ficat de casa cu nucsoara si ienibahar din: ficatei de pui, ceapa, vin alb, smantana, faina, ulei de masline, nucsoara, ienibahar, sare si piper.
- 1 kg ficăţei de pui
- 1 ceapă
- 1 ceşcuţă cu vin alb
- 3 linguri cu smântână
- 2 linguri cu făină
- ulei de măsline
- nucşoară
- ienibahar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă ceapa, tai-o mărunt şi rumeneşte-o în ulei. Spre final, stinge cu vinul alb. Separat, spală ficăţeii, tamponează-i cu un şervet curat, tăvăleşte-i prin făină şi rumeneşte-i puţin în ulei încins.
Trece ficăţeii şi ceapa printr-o sită deasă, în amestecul astfel obţinut, adaugă smântână şi potriveşte gustul de sare şi piper.
Serveşte pe felii de pâine, cu nucşoară şi ienibahar deasupra.
Pate de ficat de casa cu nucsoara si ienibahar
Pofta buna!