Tartă de susan cu piure de vinete şi dovlecei
PrinteazaO reteta de tarta de susan cu piure de vinete si dovlecei din: faina alba, ulei de susan, seminte de susan, drojdie, vanata, dovlecei, ceapa verde, ulei de masline extravirgin, parmezan, albusuri, supa de legume, cimbru, sare si piper.
- 220 g faină albă
- 1 lingură ulei de susan
- 2 linguri seminţe de susan
- 1/2 plic drojdie
pentru cremă:
- 1 vânătă mare
- 4 dovlecei mari (zucchini)
- 2 cepe verzi
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 albuşuri
- 2 linguri parmezan ras
- 100 ml supă de legume (sau apă caldă)
- cimbru
- sare şi piper
Mod de preparare:
Pune într-un castron faina, drojdia, un praf de sare, uleiul de susan şi seminţele de susan prăjite fară ulei într-o tigaie neaderentă. Toarnă treptat câte puţină apă călduţă şi frământă un aluat omogen. Acoperă castronul cu folie alimentară şi pune aluatul să se odihnească în frigider sau într-un loc răcoros şi uscat.
Taie vânătă rondele, apoi cuburi şi dovleceii cuburi. Taie ceapa rondele, pune-o într-o tigaie cu ulei încins şi căleşte-o la foc mic până când se înmoaie, apoi adaugă vânătă. Condimentează cu sare, după gust, acoperă tigaia cu un capac şi lasă totul să se înăbuşe 5-6 minute.
Adaugă dovleceii, 1 linguriţă de cimbru şi supa caldă. Fierbe legumele până când se înmoaie, apoi pasează-le în blender. Lasă amestecul să se răcorească, apoi încorporează albuşurile bătute cu un praf de sare şi cu parmezanul ras. Potriveşte gustul de sare şi piper.
Intinde aluatul şi îmbracă interiorul unei tăvi rotunde tapetate cu faină. înţeapă aluatul cu furculiţa şi umple tarta cu crema de legume. Coace 35 de minute la 200° C şi serveşte tarta la temperatura camerei sau rece.
Tartă de susan cu piure de vinete şi dovlecei
Pofta buna!