Reteta zilei: Blancheta de pui cu ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de blancheta de pui cu ciuperci din: pulpe superioare, ciuperci, arpagic, ardei gras, ceapa verde, morcov, telina, smantana, patrunjel, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 kg pulpe superioare
- 8 ciuperci
- 100 g arpagic
- 1 ardei gras
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 morcov
- 1 ţelină
- 200 g smântână
- pătrunjel
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală pulpele, tamponează-le cu un şervet, condimentează-le cu sare şi piper şi rumeneşte-le în ulei încins.
Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei împreună cu morcovul, ardeiul gras, ţelina şi şase ciuperci, toate tăiate cubuleţe.
După ce s-au răcorit, trece legumele printr-o sită sau pasează-le cu un blender. Adaugă smântână şi amestecă energic.
Aşază carnea într-o cratiţă şi toarnă sosul. Pune deasupra ciupercile tăiate în sferturi şi arpagicul curăţat. Lasă la cuptor 30 de minute.
Blancheta de pui cu ciuperci
Pofta buna!