Tarta simpla
PrinteazaO reteta de tarta din: faina alba, zahar, unt, ou, drojdie, sare, zahar, seminte de pin, zahar vanilat, lamaie, sare si zahar pudra.
- 300 g faină albă
- 150 g zahăr
- 150 g unt
- 1 ou
- 1 plic drojdie
- un praf de sare
pentru umplutură:
- 150 g zahăr
- 50 g făină albă
- 25 g seminţe de pin
- 500 ml lapte
- 2 ouă
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 lămâie
- un praf de sare
pentru decor:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Cerne făina, adaugă zahărul, un praf de sare, oul şi drojdia. Amestecă ingredientele cu o furculiţă, adaugă untul tăiat bucăţi şi frământă apoi rapid cu mâinile până când obţii un aluat neted şi omogen. Lasă-1 în frigider.
Pune într-un castron ouăle şi bate-le. Adaugă treptat zahărul (păstrează o lingură), 50 g de făină cernută, zahărul vanilat, un praf de sare, coaja rasă şi zeama de la lămâie şi bate totul până când obţii o compoziţie netedă.
Pune la fiert laptele cu zahărul oprit şi, clocotit, toarnă-1 în compoziţia cu ouă, amestecând continuu. Pune totul din nou la fiert 1-2 minute, amestecând permanent.
Scoate aluatul din frigider şi împarte-1 în trei. Din prima parte întinde o foaie rotundă şi îmbracă fundul unei forme de tartă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Din a doua parte de aluat modelează un rulou şi îmbracă cu el marginea formei, dându-i o înălţime de 3 cm.
Toarnă crema răcită, pliază marginea de aluat peste cremă şi stropeşte-o cu puţin lapte. întinde din aluatul rămas o foaie rotundă şi aşaz-o peste umplutură, lipindu-i marginile. Presară seminţele de pin şi coace tarta 45 de minute la 180° C. Las-o să se răcească şi serveşte-o presărată cu zahăr pudră.
Tarta simpla
Pofta buna!