Clătite cu mere si ricotta

Printeaza

O reteta delicioasa de clatite cu mere si ricotta din: lapte, faina alba, unt, oua, ricotta, stafide, oua, mere, miere, scortisoara, zahar pudra si suc de mere.

Ingrediente Clătite cu mere si ricotta

  • 450-500 ml lapte
  • 180 g faină albă
  • 50 g unt
  • 2 ouă

pentru umplutură:

  • 300 g ricotta
  • 160 g unt
  • 120 g stafide
  • 2 ouă
  • 800 g mere Golden
  • 5-6 linguri miere
  • 1/2 linguriţă scorţişoară

pentru glazură:

  • 2 linguri zahăr pudră
  • 100 ml suc de mere

 

Mod de preparare:

Topeşte untul, având grijă să nu se ardă. Amestecă bine faina, laptele, ouăle şi untul topit. Lasă compoziţia să se odihnească 30 de minute.

Topeşte şi încinge unt cât o nucă într-o tigaie neade­rentă şi toarnă în ea 2-3 linguri de compoziţie, rotind tigaia pentru ca aluatul să se răspândească pe toată suprafaţa. După 1 minut, întoarce clătita şi prăjeşte-o şi pe cealaltă parte. Repetă operaţiunea până când se termină compoziţia.

Inmoaie stafidele în apă călduţă, curăţă de coajă şi taie merele felii de 1/2 cm grosime. Topeşte 50 g de unt într-o tigaie, pune merele şi presară scorţişoara.

Lasă merele pe foc, amestecând din când în când, până se înmoaie. Separat, pune într-un castron ricotta, 100 g de unt topit, 2 ouă şi mierea; amestecă şi încorporează merele călite şi stafidele stoarse.

Umple foile de clătite cu compoziţia de mere şi ricotta, pliază-le pe din două în aşa fel încât umplutura să rămână în interior, apoi încă o dată pe jumătate. Pune clătitele împăturite într-un vas termorezistent uns cu unt şi coace-le 30 de minute în cuptorul încălzit la 180° C.

Prepară glazura amestecând zahărul pudră cu sucul de mere şi toarn-o peste clătitele coapte. Serveşte-le călduţe.

Clătite cu mere si ricotta

Clătite cu mere si ricotta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.