Clătite cu mere si ricotta
PrinteazaO reteta delicioasa de clatite cu mere si ricotta din: lapte, faina alba, unt, oua, ricotta, stafide, oua, mere, miere, scortisoara, zahar pudra si suc de mere.
- 450-500 ml lapte
- 180 g faină albă
- 50 g unt
- 2 ouă
pentru umplutură:
- 300 g ricotta
- 160 g unt
- 120 g stafide
- 2 ouă
- 800 g mere Golden
- 5-6 linguri miere
- 1/2 linguriţă scorţişoară
pentru glazură:
- 2 linguri zahăr pudră
- 100 ml suc de mere
Mod de preparare:
Topeşte untul, având grijă să nu se ardă. Amestecă bine faina, laptele, ouăle şi untul topit. Lasă compoziţia să se odihnească 30 de minute.
Topeşte şi încinge unt cât o nucă într-o tigaie neaderentă şi toarnă în ea 2-3 linguri de compoziţie, rotind tigaia pentru ca aluatul să se răspândească pe toată suprafaţa. După 1 minut, întoarce clătita şi prăjeşte-o şi pe cealaltă parte. Repetă operaţiunea până când se termină compoziţia.
Inmoaie stafidele în apă călduţă, curăţă de coajă şi taie merele felii de 1/2 cm grosime. Topeşte 50 g de unt într-o tigaie, pune merele şi presară scorţişoara.
Lasă merele pe foc, amestecând din când în când, până se înmoaie. Separat, pune într-un castron ricotta, 100 g de unt topit, 2 ouă şi mierea; amestecă şi încorporează merele călite şi stafidele stoarse.
Umple foile de clătite cu compoziţia de mere şi ricotta, pliază-le pe din două în aşa fel încât umplutura să rămână în interior, apoi încă o dată pe jumătate. Pune clătitele împăturite într-un vas termorezistent uns cu unt şi coace-le 30 de minute în cuptorul încălzit la 180° C.
Prepară glazura amestecând zahărul pudră cu sucul de mere şi toarn-o peste clătitele coapte. Serveşte-le călduţe.
Clătite cu mere si ricotta
Pofta buna!