Minestrone (supa de legume)
PrinteazaPornind de ladenumirea iniţială de minestra (supă de legume), termenul minestrone a fost creat pentru a defini întocmai tradiţia poporului italian. Deşi este o adevărată simfonie de gusturi, minestrone reprezenta mâncarea omului de rând, simplu, chiar sărac. O reteta de minestrone din: parmezan, fasole alba, fasole verde, gnocchi, rosii, morcovi, cartofi, ceapa, telina, pastarnac, bulion, usturoi, ulei de masline, enibahar, bucuioc, cimbru, dovlecel, sare si piper.
- 60 g de parmezan proaspăt ras
- 200 g de fasole albă (înmuiată peste noapte în apă rece)
- 150 g de fasole verde
- 150 g de gnocchi sau alte paste mici
- 500 g de roşii
- 4 morcovi
- 6 cartofi
- 1 ceapă
- 1 ţelină
- 1 păstârnac
- 3 linguri de bulion
- 3-4 căţei de usturoi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2-3 foi de dafin
- 5-6 boabe de enibahar zdrobite
- 1 crenguţă de busuioc proaspăt
- 1 crenguţă de cimbru proaspăt
- 1 dovlecel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală legumele. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt. Morcovii, cartofii, ţelina, păstârnacul şi dovlecelul se taie cubuleţe mici. Intr-o cratiţă adâncă, se încinge uleiul şi se călesc ceapa şi usturoiul timp de 3-4 minute.
Se adaugă fasolea albă şi 21 de apă. Se lasă la fiert timp de 50 de minute. După 35 de minute se adaugă roşiile fără pieliţă, bulionul, cartofii şi fasolea verde, morcovii, ţelina, păstârnacul
şi dovlecelul. Se presară foile de dafin, enibaharul, sarea şi piperul.Se lasă să fiarbă.
După ce au fiert toate, se adaugă şi pastele şi se mai lasăîncăio minute. Se adaugă frunzele de busuioc şi de cimbru. Ciorba se serveşte imediat, fier binte, cu parmezan ras deasupra.
Minestrone
Pofta buna!
Incoming search terms:
- minestrone supa