Tartelete cu cacao umplute cu ricotta şi pere
PrinteazaO reteta delicioasa de tartelete cu cacao umplute cu ricotta si pere din: faina, zahar, unt, oua, zahar vanilat, cacao amara, pere, vin spumant, ricotta, zahar pudra si fulgi de porumb.
- 200 g faină albă
- 100 g zahăr
- 80 g unt
- 2 ouă
- 1 plic zahăr vanilat
- 3 linguri cacao amară
pentru pere:
- 2 pere
- 1,2 1 vin spumant
pentru umplutură:
- 200 g ricotta
- 1 lingură zahăr pudră
- 4 linguri fulgi de porumb
pentru decor:
- fulgi de porumb
Mod de preparare:
Freacă untul înmuiat la temperatura camerei cu zahărul, adaugă ouăle, cacaua şi zahărul vanilat. Amestecă toate ingredientele, adaugă faina cernută şi frământă. Strânge aluatul în formă de minge, înveleşte-1 cu folie alimentară şi pune-1 30 de minute în frigider.
Intre timp, pune la fiert vinul şi, când dă în clocot, adaugă perele întregi, curăţate de coajă. Opreşte focul şi lasă-le circa o oră să se marineze.
Intinde aluatul şi îmbracă 8 forme mici, cu diametrul de circa 10 cm. înţeapă aluatul de pe fundul formelor cu furculiţa şi coace-le 15 minute în cuptorul încălzit la 180° C. Scoate tarteletele din forme şi lasă-le să se răcorească.
Freacă ricotta cu zahărul pudră, adaugă fulgii de porumb sfarâmaţi şi umple tarteletele cu această compoziţie. Scoate perele din vin, taie-le feliuţe, îndepărtează-le cotorul şi aranjează-le peste compoziţia de ricotta. Decorează cu fulgi de porumb sfarâmaţi şi serveşte.
Tartelete cu cacao umplute cu ricotta şi pere
Pofta buna!
Foarte bune tartelete, desi n-am facut niciodata, arata foarte bine