Fasole cu ciolan afumat si marar

Printeaza

O reteta gustoasa de fasole cu ciolan afumat, rosii, ceapa rosie, morcovi, marar, sare.

Ingrediente:Fasole cu ciolan afumat si marar

  • 1 kg fasole albă
  • 1 ciolan afumat
  • 1/2 kg roşii
  • 4 cepe roşii
  • 1/2 kg morcovi
  • 1 legătură mărar
  • sare

Mod de preparare:

Alegi şi speli fasolea şi o pui la înmuiat dacă e mai veche de un an. Dacă nu, o pui direct la fiert cu apă rece şi, după primul clocot, scurgi apa şi pui din nou fasolea la fiert cu apă caldă, încălzită pe foc, nu de la robi­net.

Repeţi operaţiunea de trei ori şi a patra oară pui şi fasolea şi ciolanul să fiarbă împreună. Carnea va fierbe mai repede şi o vei scoate, curăţând-o de pe oase. Pui ceapa tocată mărunt şi morcovii trecuţi prin râzătoare.

După ce au fiert legumele şi fasolea, pui roşiile curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe. Potriveşti gustul de sare, laşi să dea câteva clocote şi pui din nou carnea în oală. Le mai laşi să dea un clocot împreună, stingi focul şi presari pătrunjelul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.