Tartă delicioasa cu struguri
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu struguri, faina, unt, zahar, ou, lapte, zahar vanilat.
Ingrediente aluat:
- 300 g făină
- 200 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 1 ou întreg
- 1 gălbenuş
Ingrediente cremă:
- 11 lapte
- 4 ouă
- 150 g zahăr
- 100 g făină
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci untul cu făina, zahărul şi ouăle. Frămânţi bine şi dai la rece pentru o oră. Scoţi apoi aluatul, îl întinzi într-o foaie pe care o aşezi în tava specială de tartă. Ai grijă ca aluatul să intre bine în toate cuburile formei. Dai din nou la rece până pregăteşti crema.
Ca să prepari crema, amesteci gălbenuşurile cu zahărul şi făina şi, în acest amestec, pui puţin câte puţin lapte clocotit. Amesteci bine şi pui totul la foc amestecând continuu să nu se prindă.
Când crema a devenit groasă, o tragi de pe foc, o laşi puţin să se răcească şi apoi o torni în tava de tartă. Dai la cuptor pentru 25 minute. După ce s-a răcit, o decorezi cu struguri albi şi roşii şi prune tăiate felioare.
Pofta buna!