Sepie picantă cu roşii
PrinteazaO reteta de sepie picanta cu rosii din: sepie, mazare, pulpa de rosii, vin alb, ulei de masline extravirgin, patrunjel, usturoi, ceapa, ardei iute, sare si paine toast.
- 1,2 kg sepie mare
- 1 kg bob proaspăt (sau mazăre)
- 400 g pulpă de roşii
- 1 pahar vin alb
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 legătură pătrunjel
- 1 căţel de usturoi
- 1 ceapă mică
- 1 ardei iute roşu
- sare
pentru servit:
- paine toast
Mod de preparare:
Curăţă bine sepia şi taie-o fâşii late de circa 1/2 cm. Spală şi toacă mărunt jumătate din cantitatea de pătrunjel, usturoiul, ceapa şi ardeiul iute. Pune într-o tigaie cu ulei încins legumele tocate şi căleşte-le câteva minute.
Adaugă sepia şi, când începe să fiarbă, toarnă vinul alb şi lasă-1 să fiarbă până când se evaporă aproape complet.
Pune pulpa de roşii şi 2-3 polonice de apă caldă. Pune sare, după gust, şi lasă la fiert, pe foc mic, 45 de minute. Adaugă bobul (sau mazărea) şi, dacă este nevoie, încă puţină apă caldă. Fierbe totul circa 30 de minute.
Toacă pătrunjelul rămas şi presară-1 peste sepie. Serveşte preparatul cald, cu felii de pâine prăjită.
Sepie picantă cu roşii
Pofta buna!
Incoming search terms:
- retete sepie
- reteta sepie
- cat se fierbe sepia