Fursecuri cu ciocolata si esenta de vanilie
PrinteazaFursecuri cu ciocolata si esenta de vanilie din: ciocolata de menaj, unt, zahar, esenta de vanilie, faina alba, cacao amara, drojdie uscat, zahar pudra si sare.
Ingrediente:
- 100 g ciocolată de menaj
- 60 g unt
- 55 g zahăr
- 1 ou
- 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
- 120 g faină albă
- 15 g cacao amară
- 1 vârf de cuţit cu drojdie uscată
- 35 g zahăr pudră
- un praf de sare
Mod de preparare:
Mărunţeşte ciocolata şi topeşte-o, la foc mic, într-o crăticioară, cu 50 g de unt, amestecând bine. Ia crăticioara de pe foc, adaugă zahărul şi continuă să amesteci câteva minute, ca să se dizolve. Incorporează oul şi esenţa de vanilie.
Amestecă 110 g de făină, cacaua, drojdia, un praf de sare şi cerne-le. Toarnă amestecul peste compoziţia de ciocolată şi omogenizează.
Incălzeşte cuptorul la 160° C. Unge şi tapetează o tavă cu untul şi faina rămase. Ia cu ajutorul unei linguri din compoziţie şi modelează biluţe mici, apoi tăvăleşte-le prin zahăr pudră. Scutură zahărul în exces şi aşază-le în tava acoperită cu hârtie de copt, păstrând între ele o distanţă de circa 2-3 cm.
Coace-le 20 de minute în cuptorul preîncălzit până când suprafaţa s-a întărit şi au început să crape. Lasă-le câteva minute să se răcorească. Cu ajutorul unei palete, scoate-le din tavă şi pune-le pe un grătar să se răcească.
Fursecuri cu ciocolata si esenta de vanilie
Pofta buna!