Fursecuri cu ciocolata si esenta de vanilie

Printeaza

Fursecuri cu ciocolata si esenta de vanilie din: ciocolata de menaj, unt, zahar, esenta de vanilie, faina alba, cacao amara, drojdie uscat, zahar pudra si sare.

Ingrediente:

  • 100 g ciocolată de menaj
  • 60 g unt
  • 55 g zahăr
  • 1 ou
  • 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
  • 120 g faină albă
  • 15 g cacao amară
  • 1 vârf de cuţit cu drojdie uscată
  • 35 g zahăr pudră
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

Mărunţeşte ciocolata şi topeşte-o, la foc mic, într-o crăticioară, cu 50 g de unt, amestecând bine. Ia crăticioara de pe foc, adaugă zahărul şi continuă să amesteci câteva minute, ca să se dizolve. Incorporează oul şi esenţa de vanilie.

Amestecă 110 g de făină, cacaua, droj­dia, un praf de sare şi cerne-le. Toarnă ames­tecul peste compoziţia de ciocolată şi omogenizează.

Incălzeşte cuptorul la 160° C. Unge şi tapetează o tavă cu untul şi faina rămase. Ia cu ajutorul unei linguri din compozi­ţie şi modelează biluţe mici, apoi tăvăleşte-le prin zahăr pudră. Scutură zahărul în exces şi aşază-le în tava acoperită cu hârtie de copt, păstrând între ele o distanţă de circa 2-3 cm.

Coace-le 20 de minute în cuptorul preîncălzit până când suprafaţa s-a întărit şi au început să crape. Lasă-le câteva minu­te să se răcorească. Cu ajutorul unei palete, scoate-le din tavă şi pune-le pe un grătar să se răcească.

Fursecuri cu ciocolata si esenta de vanilie

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.