Prajitura arabeasca
PrinteazaO reteta de prajitura arabeasca din: nuci si migdale, seminte de canepa, cacao, ulei de cocos, miere si smochine.
- 1/2 căni cu nuci şi migdale hidratate
- 2 linguriţe cu seminţe de cânepă decorticate
- 1 lingură cu cacao
- 2 linguri cu ulei de cocos
- 2 linguri cu miere
- 100 g smochine uscate
Mod de preparare:
Incepe prin a hidrata nucile şi migdalele cu o zi înainte de prepararea prăjiturii. Pune nucile şi migdalele intr-un vas cu apa plata rece pentru 6-12 ore.
Odată hidratate, scurge-le şi usucă-le într-un prosop de hârtie. Dă-le prin maşina de tocat. La final, procedează la fel cu smochinele.
Amestecă într-un castron toate ingredientele şi potriveşte de arome. Este important ca aroma să fie pregnantă.
Pune compoziţia pe o folie de pergament, împachetează cu grijă şi dă la rece. Taie doar în momentul servirii.
Prajitura arabeasca
Pofta buna!