Piept de pui cu salsa de avocado si rosii

Printeaza

O reteta simpla de piept de pui cu salsa de avocado si rosii din: rosii, dovlecel, castravete, sare, fructe de avocado, piper, piept de pui, lamai, busuioc, ulei de masline si unt.

Ingrediente:Piept de pui cu salsa de avocado si rosii

  • 5 roşii
  • 1 dovlecel
  • 1/2 castravete
  • sare
  • 2 fructe de avocado
  • piper
  • 4 fileuri de piept de pui
  • 2 lămâi
  • 3 fire busuioc
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură unt

 

Mod de preparare:

Se spală roşiile, se taie în doi şi se curăţă de cotoare şi seminţe. Dovlecelul se curăţă şi se taie bucăţi. Se decojeşte castravetele şi se taie în două pe lung; se goleşte de seminţe. Se taie în două fructe­le de avocado, se golesc de sâm­buri şi se desprinde pulpa din coa­jă. Se taie mărunt. Se stoarce sucul de la l/2 de lămâie.

Restul de lă­mâi se taie felii. Se taie fâşii frun­zele de busuioc. Se amestecă îm­preună cu legumele, sucul de lămâie şi 3 linguri de ulei de măsli­ne; se sărează şi se piperează. Se dă la frigider salsa obţinută.

Carnea se sărează şi se piperea­ză. într-o tigaie se încing 3 linguri de ulei şi untul şi se prăjeşte carnea 6 min. pe fiecare parte. Se adaugă feliile de lămâie şi se mai fierb 5 min. Se taie carnea bucăţi şi se serveşte cu salsa; se ornează eventual cu rozmarin proaspăt.

Piept de pui cu salsa de avocado si rosii

Piept de pui cu salsa de avocado si rosii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.