Piept de pui cu salsa de avocado si rosii
PrinteazaO reteta simpla de piept de pui cu salsa de avocado si rosii din: rosii, dovlecel, castravete, sare, fructe de avocado, piper, piept de pui, lamai, busuioc, ulei de masline si unt.
- 5 roşii
- 1 dovlecel
- 1/2 castravete
- sare
- 2 fructe de avocado
- piper
- 4 fileuri de piept de pui
- 2 lămâi
- 3 fire busuioc
- 6 linguri ulei de măsline
- 1 lingură unt
Mod de preparare:
Se spală roşiile, se taie în doi şi se curăţă de cotoare şi seminţe. Dovlecelul se curăţă şi se taie bucăţi. Se decojeşte castravetele şi se taie în două pe lung; se goleşte de seminţe. Se taie în două fructele de avocado, se golesc de sâmburi şi se desprinde pulpa din coajă. Se taie mărunt. Se stoarce sucul de la l/2 de lămâie.
Restul de lămâi se taie felii. Se taie fâşii frunzele de busuioc. Se amestecă împreună cu legumele, sucul de lămâie şi 3 linguri de ulei de măsline; se sărează şi se piperează. Se dă la frigider salsa obţinută.
Carnea se sărează şi se piperează. într-o tigaie se încing 3 linguri de ulei şi untul şi se prăjeşte carnea 6 min. pe fiecare parte. Se adaugă feliile de lămâie şi se mai fierb 5 min. Se taie carnea bucăţi şi se serveşte cu salsa; se ornează eventual cu rozmarin proaspăt.
Piept de pui cu salsa de avocado si rosii
Pofta buna!