Lipie cu pui şi cuşcuş
PrinteazaO reteta de lipie cu pui si cuscus din: cuscus, supa de pui, pui afumat, zeama de lamaie, faina, lapte, drojdie, ulei, zahar si sare.
- 1 ceşcuţă de cuşcuş
- 1 ceşcuţă cu supă de pui
- 1 piept de pui afumat
- zeamă de lămâie
pentru aluat:
- 300 g făină
- 200 ml lapte
- 20 g drojdie
- 60 ml ulei
- 1 linguriţă cu zahăr
- 1 linguriţă cu sare
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia şi zahărul în puţin lapte călduţ. Lasă cel puţin cinci minute să se odihnească. Pune maiaua peste făina amestecată cu sarea. Frământă toate aceste ingrediente şi toarnă treptat restul de lapte. Aluatul astfel obţinut lasă-l la crescut o oră.
Intre timp, toarnă peste cuşcuş supa fierbinte. Lasă cinci minute să se umfle, adaugă pieptul de pui tăiat cubuleţe. Potriveşte gustul de sare şi stropeşte cu zeamă de lămâie. întinde aluatul într-o foaie rotundă.
Pune pe jumătate amestecul de cuşcuş. Acoperă cu cealaltă jumătate, în aşa fel încât să obţii un portofel. Aşază-l într-o tavă unsa cu ulei si coace-l 35 de minute. Serveste cu sos salsa si de usturoi.
Lipie cu pui şi cuşcuş
Pofta buna!