Pui Vindaloo

Printeaza

O reteta delicioasa de pui Vindaloo din: ciocanele de pui, cartofi, supa de pui, ardei iuti, scortisoara, seminte de mustar, otet de vin alb, ulei de floarea soarelui, ceapa, radacina de ghimbir, piper negru, usturoi, sare, zahar brun, curcuma, seminte de cardamon, coriandru, seminte de chimion si frunze de menta.

Ingrediente:Pui Vindaloo

  • 1 kg ciocănele de pui
  • 1/2 kg cartofi curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe
  • 3 căni cu supă de pui
  • 3 ardei iuţi roşii, uscaţi
  • 3 linguriţe cu scorţişoară
  • 1/2 linguriţe cu seminţe de muştar
  • 5 linguri cu oţet de vin alb
  • 10 linguri cu ulei de floarea- soarelui
  • 2 cepe medii
  • 1 bucată de rădăcină de ghimbir tocată
  • 8 căţei de usturoi tocaţi
  • piper negru boabe
  • sare
  • zahăr brun
  • curcuma măcinată
  • nucşoară
  • seminţe de cardamon
  • boabe de coriandru măcinate
  • seminţe de chimion
  • frunze de mentă

 

Mod de preparare:

Pisează laolaltă seminţe­le de chimion, cardamon şi muştar, ardeii iuţi şi boa­bele de piper. Adaugă oţetul, sarea, scorţişoara, nucşoara şi zahărul şi amestecă totul până obţii o pastă omogenă.

Incinge două linguri cu ulei într-o tigaie mare, la foc mic. Adaugă ceapa toca­tă şi o jumătate de cană cu apă, acoperă tigaia şi lasă la călit până când ceapa se înmoaie bine. la capacul, dă focul mare şi lasă la prăjit până ce scade complet, iar ceapa se rumeneşte. Scoate-o din tigaie cu o spumieră, scurge-o de ulei şi pune-o peste pasta omo­genă din castron. Amestecă bine. Aceasta este pasta vindaloo.

Pisează usturoiul şi ghimbirul cu două linguri de apă. Amestecă până obţii o pastă omogenă. Curăţă tigaia în care ai călit ceapa şi încinge restul de ulei. Prăjeşte ciocă­nelele de pui şi, când sunt pă­trunse bine, scoate-le într-un castron, iar în tigaie pune pasta de usturoi şi ghimbir.

Las-o la prăjit câteva secunde, adaugă coriandrul şi curcuma şi amestecă bine alte câteva secunde.

Adaugă în tigaie puiul şi sucul lăsat în castron, pasta vindaloo, cartofii şi supa de pui. Dă-le în clocot la foc iute, acoperă tigaia şi lasă la fiert cam o jumătate de oră, la foc mic.

Amestecă din când în când. Când cartofii sunt fragezi, iar puiul este făcut, ia capacul şi lasă să fiarbă la foc iute, până ce scade la consistenţa dorită. Nu uita să adaugi sare după gust şi să decorezi cu frunze de mentă atunci când pui mân­carea în farfurie!

Pui Vindaloo

Pui Vindaloo

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.