Reteta zilei: Pui inabusit cu tumernic si vin
PrinteazaO reteta simpla de pui inabusit cu tumernic si vin din: pui, cartofi, morcovi, telina, tumernic, vin alb duce, sare si ulei.
- 1 pui
- 2-3 cartofi mari
- 2-3 morcovi
- 2-3 fire de ţelină apio
- 2 linguriţe cu turmeric
- 1 cană cu vin alb dulce
- sare
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Taie cartofii, morcovii şi ţelina în bucăţi măricele şi pune-le într-un wok. Aşază deasupra puiul spălat şi frecat cu sare, peste care presari turmericul.
Toarnă vinul, 1-2 linguri cu ulei şi o ceaşcă de apă. Acoperă şi lasă la foc potrivit până se înăbuşă. Verifică din când în când ca să nu se prindă.
Când puiul e aproape gata, pune-lîn tavă, pe hârtie de copt, unge-l cu puţin ulei şi dă-l la cuptor până se aureşte. Lasă legumele pe foc până ce sunt făcute complet. Serveşte cu pătrunjel tocat deasupra.
Pui inabusit cu tumernic si vin
Pofta buna!