Miel la grătar şi salată de dovlecei
PrinteazaO reteta de miel la gratar si salata de dovlecei din: cotlete de miel, lamai, ulei de masline, dovlecei, frunze de menta, fasole alba, ardei iute, ceapa verde si branza feta.
- 9 cotlete de miel curăţate de grăsime
- 3 lămâi, una cu coaja dată prin râzătoare şi stoarsă de suc, celelalte tăiate fiecare în 4 felii mari
- ulei de măsline
- 250 g de dovlecei tineri, tăiaţi jumătăţi pe lungime
- frunzele de la 1 legătură mică de mentă
- 400 g fasole albă de la conservă, scursă
- 1 ardei iute roşu fără seminţe, tocat fin
- 4 cepe verzi, feliate fin
- 140 g de brânză feta, sfărâmată
Mod de preparare:
Se marineaza cotletele in sucul de lamaie, amestecat cu patru linguri ulei de masline, cam 20 de minute. Se ung dovleceii cu încă 2-3 linguri ulei de măsline şi se condimentează cu sare şi piper.
Se scurg cotletele, se condimentează bine cu sare şi piper şi se pun pe grătar 1-3 minute pe fiecare parte. Se pun pe grătar şi dovleceii 2-3 minute pe fiecare parte, până ce devin fragezi, şi se formează dungi maronii. Se pun pe grătar feliile de lămâie 30 de secunde -1 minut pe fiecare parte, să se caramelizeze uşor.
Se transferă carnea şi dovleceii pe un platou. Se presară menta deasupra, coaja de lămâie rasă, fasolea, ardeiul iute, ceapa verde, brânza feta, sare şi piper şi se amestecă uşor. Se stropeşte cu ulei de măsline şi se adaugă feliile de lămâie coapte pe platou, ca să fie stoarse de fiecare.
Miel la grătar şi salată de dovlecei
Pofta buna!