4 condimente speciale: Sofran, Tumeric, Curry si Nucsoara

Printeaza

Condimente specialeSofran – se adauga in cantitati mici, pentru a nu amari mancarea. Are un gust fin si coloreaza preparatele in galben. Se foloseste la gatirea sosurilor, orezului, si puiului. Este considerat un afrodiziac, dar are şi efect tonic pentru organism şi contribuie la reducerea durerilor men­struale.

Tumeric – are gust uşor amărui şi, asemenea şofra- nului, dă mâncării o culoare gălbuie. Folosindu-l la condi- mentarea cărnii de pui, poţi împiedica formarea gazelor intestinale şi îţi protejezi ficatul.

Curry – este condimentul ideal pentru orez sau carne de pui, în special pentru mâncărurile cu sos. De fapt, este un amestec de condimente: coriandru, curcuma şi chimen, la care se adaugă altele în funcţie de zona unde este preparat. Gustul e picant şi parfumat. Praful de curry are proprietăţi digestive, tonice şi stimulează circulaţia sângelui.

Nucsoara – e aromată şi uşor înţepătoare şi se adaugă în cantităţi foarte mici. Altfel, mâncarea capătă gust leşios. Poate fi folosită pentru asezonarea oricărui prepa­rat sărat, dând gust deosebit cărnii de pui. Se potriveşte foarte bine şi în deserturi precum crema de zahăr ars, compoturile, budinca, punciul şi prăjiturile de Crăciun.

Condimentează mâncarea doar după ce stingi focul, pentru că nucşoara îşi pierde aroma când este încălzită! Consumată chiar şi în cantităţi mici, ea stimu­lează sistemul cardiovascular, are proprietăţi antiinflamatoare, diminuează durerile de articulaţii şi musculare, reduce stresul şi îmbunătăţeşte memoria.

 

Incoming search terms:

  • condiment galben

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.