Sosul Pesto

Printeaza

O reteta de sos pesto din: parmezau sau branza peccorino, seminnte de pin, caju, lamaie, busuioc si ulei de masline. Unul dintre cele mai cunoscute sosuri pe baza de busuioc, inventate de arta culinara italiana si raspandite la nivel mondial.

Ingrediente:Sosul Pesto

  • 100 g parmezan sau de branza de peccorino
  • 20 g seminte de pin
  • 20 g de caju
  • 1/2 lamaie
  • 1 legatura de busuioc proaspat
  • 4 linguri de ulei de masline

 

Mod de preparare:

Se spala frunzele de busuioc si se pun intr-un blender. Se rade branza deaspura. Se adauga zeama de lamaie si semintele de pin si caju.

Se toarna incet uleiul de masline, putin cate putin, pana cand se obtine consistenta dorita. Sosul Pesto poate insoti paste, fripturi sau fructe de mare.

Sosul Pesto

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.