Cum alegi vinul
PrinteazaAlegând corect vinul, aromele lui vor intensifica gustul mâncării – altfel, asocierea îl va diminua. De obicei, la carnea roşie se aleg vinurile roşii, iar la cea albă, vinurile albe. Vinurile seci şi demiseci se consumă la felurile principale, iar cele dulci, la desert.
Tot regula spune că, atunci când avem un fel principal cu aromă dulce, e bine să alegem un vin în acelaşi registru, respectiv demidulce sau dulce. Iar dacă sosul este roşu, vinul ideal la aceste frigărui de pui ar fi unul alb sau roze demidulce. Când vine vorba de vinuri albe, pinot gris sau riesling sunt mai dulci decât chardonnay sau sauvignon blanc, care este un vin răcoritor.
Cât priveşte vinurile roşii, cabernetul este mai dulce decât merlotul şi este recomandat la mâncăruri mai grele. Totuşi, e important să bei vinul care-ţi place, indiferent dacă se asortează ori ba mâncării – masa trebuie să fie o plăcere, nu doar un set de reguli!