Tarte cu anghinare şi anşoa
PrinteazaO reteta de tarte cu anghinare si ansoa din: faina, unt, apa, sare, anghinare, cascaval, smantana, ou, fileuri de ansoa, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, sare si piper.
- 200 g faina alba
- 100 g unt
- 100 ml apa
- sare
pentru umplutura:
- 500 g anghinare
- 100 g cascaval
- 50 ml smantana
- 1 ou
- 30 fileuri de ansoa
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 foaie de dafin
- sare si piper
pentru decor:
- 4 fileuri de ansoa
Mod de preparare:
Prepară aluatul de tartă. Pune-1 pe planşeta presărată cu faină şi întinde o foaie subţire. Curăţă anghinarele de partea exterioară mai tare şi îndepărtează-le tija, barba interioară, taie-le în două şi apoi felii subţiri.
Incinge uleiul într-o tigaie şi căleşte fîleurile de anşoa împreună cu foaia de dafin. Când fileurile s-au sfarâmat, adaugă bucăţile de anghinare şi prăjeşte-le 5-6 minute, apoi pune sare şi piper, după gust.
Toarnă conţinutul tigăii într-un castron, adaugă oul, smântână, caşcavalul tăiat bastonaşe, scoate foaia de dafin şi amestecă bine toate ingredientele.
Unge cu unt şi tapetează cu faină forme de tartă cu diametrul de 10-12 cm. îmbracă-le cu aluat şi presează-l cu degetele pentru ca să adere la toată suprafaţa internă a formelor, apoi decupează aluatul care depăşeşte marginile, înţeapă cu o furculiţă aluatul de pe fundul tartelor.
Incinge cuptorul la 170° C. Toarnă în tarte umplutura şi decorează-le cu câte o bucată de file de anşoa. Coace tartele 20 de minute, până când devin aurii. Scoate-le din cuptor şi lasă-le să se răcorească înainte de a le servi.
Tarte cu anghinare şi anşoa
Pofta buna!