Ştrudel cu legume şi caşcaval afumat
PrinteazaO reteta de strudel cu legume si cascaval din: faina, unt, ou, sare, apa, dovlecei, ardei gras, cascaval afumat, parmezan, unt, rozmarin, sare si piper.
- 250 g faină albă
- 50 g unt
- 1 ou
- 50 ml apă
- sare
pentru umplutură:
- 3 dovlecei
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 150 g caşcaval afumat
- 4 linguri parmezan ras
- 30 g unt
- 1 crenguţă de rozmarin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Frământă un aluat din ingredientele indicate până când acesta devine elastic şi omogen. Acoperă-1 şi lasă-1 să se odihnească într-un loc răcoros.
Coace ardeii direct pe flacără, curăţă-i de pieliţă, cotoare şi seminţe, spală-i şi taie-i fâşii. Taie dovleceii, pe lungime, felii subţiri şi opăreşte-i 2-3 minute în apă clocotită cu un praf de sare, apoi scurge-i şi zvântă-i. Taie caşcavalul felii.
Pune aluatul pe un şervet mai mare presărat cu făină şi întinde o foaie dreptunghiulară foarte subţire. Unge marginile cu unt topit, presară pe mijloc puţin parmezan ras şi acoperă cu un strat de dovlecei.
Pune deasupra un strat de caşcaval, unul de ardei şi încă unul de caşcaval. Condimentează cu sare şi piper, după gust, şi presară fiecare strat cu parmezan ras şi frunzuliţe de rozmarin.
Rulează ştrudelul pe lungime cu ajutorul şervetului. Lipeşte-1 la capete şi taie surplusul de aluat. Unge suprafaţa cu unt topit şi înţeapă din loc în loc cu o furculiţă. Coace-1 25-30 de minute’la 200° C.
Scoate ştrudelul din cuptor şi lasă-I să se răcorească înainte de a-1 tăia. Se poate servi atât fierbinte, cât şi călduţ.
Ştrudel cu legume şi caşcaval afumat
Pofta buna!