Ştrudel cu legume şi caşcaval afumat

Printeaza

O reteta de strudel cu legume si cascaval din: faina, unt, ou, sare, apa, dovlecei, ardei gras, cascaval afumat, parmezan, unt, rozmarin, sare si piper.

Ingrediente:Ştrudel cu legume şi caşcaval afumat

  • 250 g faină albă
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 50 ml apă
  • sare

pentru umplutură:

  • 3 dovlecei
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras galben
  • 150 g caşcaval afumat
  • 4 linguri parmezan ras
  • 30 g unt
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Frământă un aluat din ingredientele indicate până când acesta devine elastic şi omogen. Acoperă-1 şi lasă-1 să se odihnească într-un loc răcoros.

Coace ardeii direct pe flacără, curăţă-i de pieliţă, co­toare şi seminţe, spală-i şi taie-i fâşii. Taie dovleceii, pe lungime, felii subţiri şi opăreşte-i 2-3 minute în apă clocotită cu un praf de sare, apoi scurge-i şi zvântă-i. Taie caşcavalul felii.

Pune aluatul pe un şervet mai mare presărat cu făină şi întinde o foaie dreptunghiulară foarte subţire. Unge mar­ginile cu unt topit, presară pe mijloc puţin parmezan ras şi acoperă cu un strat de dovlecei.

Pune deasupra un strat de caşcaval, unul de ardei şi încă unul de caşcaval. Condimentează cu sare şi piper, după gust, şi presară fiecare strat cu parmezan ras şi frunzuliţe de rozmarin.

Rulează ştrudelul pe lungime cu ajutorul şervetului. Lipeşte-1 la capete şi taie surplusul de aluat. Unge suprafaţa cu unt topit şi înţeapă din loc în loc cu o furculiţă. Coace-1 25-30 de minute’la 200° C.

Scoate ştrudelul din cuptor şi lasă-I să se răcorească îna­inte de a-1 tăia. Se poate servi atât fierbinte, cât şi călduţ.

Ştrudel cu legume şi caşcaval afumat

Ştrudel cu legume şi caşcaval afumat

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.