Supa de rosii minestrone
PrinteazaSupa de rosii minestrone
- supa minestrone
- 2 rosii, curatate, uscate si tocate,
- un catel de usturoi,
- 1/4 cana de ulei de masline
- frunze proaspete de magheran sau oregano
Mod de preparare:
Pentru supa de baza aveti nevoie de 700 g de zarzavaturi proaspete, inclusiv cartofi, morcovi, varza, fasole, rosii (in functie de preferinte). Curatati si pregatiti ingredientele, taiati-le in cubulete si puneti-le intr-o cratita cu 3 l de apa usor sarata. Adaugati 100 g de mazare inghetata si fierbeti in vasul partial acoperit, pana ce zarzavaturile se pot intepa usor cu furculita, in jur de o ora.
Supa minestrone trebuie sa fie bine racita pentru a obtine aceasta reteta racoroasa de vara. Incalziti usturoiul si uleiul de masline intr-o tigaie, si prajiti rosiile cuburi in grasime, timp de aproximativ 3 minute.
Luati de pe foc, condimentati cu sare si piper, apoi amestecati cu frunzele de magheran. Amestecati bine cu supa de baza, puneti in castron si garnisiti cu rosii.
Pofta buna!