Rulouri aromate
PrinteazaO reteta de rulouri aromate din: muschi de vitel, carnati proaspeti, piept de porc, supa concetratata de legume, emmentaler, faina, ulei de masline extravirgin si frunze de salvie.
- 4 felii muşchi de viţel (500 g)
- 200 g cârnaţi proaspeţi
- 4 felii piept de porc (prosciutto)
- 250 ml supă concentrată de legume
- 4 felii Emmentaler
- 2 linguri faină albă
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 5-6 frunzuliţe de salvie
Mod de preparare:
Bate feliile de carne cu ciocanul de şniţele şi aşază-le pe planşetă. Pune pe fiecare câte 1-2 felii subţiri de piept de porc (sau prosciutto), 1 frunzuliţă de salvie, o bucată de umplutură de cârnat sau carne tocată condimentată şi o felie de Emmentaler.
Rulează carnea în aşa fel încât să acopere complet umplutura. Fixează rulourile cu 1-2 scobitori, sărează-le, după gust, şi tăvăleşte-le prin faină. Pune rulourile într-un vas special pentru cuptorul cu microunde în care ai încins în prealabil uleiul şi prăjeşte-le pe toate părţile circa 4-5 minute. Când au căpătat o culoare aurie, scoate-le şi ţine-le la cald.
Pune supa să fiarbă şi, când clocoteşte, toarn-o în vasul în care ai prăjit rulourile şi fierbe-o circa 10 minute, până când obţii un sos dens. Taie rulourile felii, aranjează-le pe farfurii şi toarnă sos peste ele. Serveşte-le cu o salată asortată alături.
Rulouri aromate
Pofta buna!