Prăjitură pufoasă cu piersici
PrinteazaO reteta de prajitura pufoasa cu piersici din: caise, oua, zahar pudra, faina, zeama de lamaie, coaja de lamaie, sare si zahar pudra cu aroma de vanilie.
- 500 g caise
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr pudră
- 6 linguri făină
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- coaja rasă de la o lămâie
- 1 praf de sare
- 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare:
Se mixează gălbenuşurile cu zahărul până se albesc şi devin cremoase. Se adaugă treptat făina, frecând în continuare până se asimilează complet. Separat, se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, adăugând zeama şi coaja rasă de lămâie, apoi se încorporează uşor în compoziţia de gălbenuşuri.
Se toarnă compoziţia într-o formă dreptunghiulară unsă şi tapetată cu făină. Se introduce la cuptor pentru 10 minute. Se scoate şi deasupra se aşază caisele desfăcute în două, fără sâmburi, şi se introduce din nou la cuptor pentru 35 de minute.
Se porţionează după ce se răcoreşte şi se serveşte pudrată cu zahăr aromatizat cu vanilie.
Prăjitură pufoasă cu piersici
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura pufoasa cu piersici
Bravo! imi place prajitura asta