Doradă în crustă de cartofi cu sos de busuioc
PrinteazaO reteta de dorada in cursta de cartofi cu sos de busuioc din: fileuri de dorada, cartofi, ulei de masline, sare, frunze de busuioc, usturoi si sare.
- 4 fileuri de doradă
- 4 cartofi albi
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
pentru sosul de busuioc:
- 10 frunze de busuioc
- 1 căţel de usturoi
- 5 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
Mod de preparare:
Pune în blender frunzele de busuioc, căţelul de usturoi curăţat, uleiul de măsline şi sare, după gust. Pasează ingredientele până la obţinerea unui sos omogen. Curăţă dorada şi desfa-o fileuri. Curăţă cartofii de coaja, spală-i şi taie-i rondele subţiri.
Aşază un strat de cartofi într-un vas special pentru cuptor uns cu puţin ulei. Pune deasupra un file de doradă şi acoperă-1 cu un alt strat de cartofi. Stropeşte cu ulei şi sărează, după gust. Aşază în vas şi celelalte fileuri, procedând în acelaşi mod.
Pune vasul în cuptorul reglat la funcţiunea de coacere şi lasă-1 25 de minute. Aşază pe fiecare farfurie câte un file de doradă îmbrăcat în cartofi şi serveşte-1 fierbinte, cu sosul de busuioc alături.
Doradă în crustă de cartofi cu sos de busuioc
Pofta buna!