Jeleu de fructe de pădure
PrinteazaO reteta de jeleu de fructe de padure din: fructe de padure, zahar, gelatina, baton de vanilie, amidon, lapte, galbenus si sare.
- 750 g fructe de padure asortate
- 300 g zahar
- 1 plic gelatina granulata
- 1/2 baton de vanilie
- 20 g amidon
- 500 ml lapte
- 1 galbenus
- 1 praf sare
Mod de preparare:
Fructele proaspete se curata. Se aseaza intr-un bol 350 g de fructe, restul se paseaza cu 250 g zahar. Se pune la fiert piureul. Se înmoaie ge¬latina în apă, se reduce focul la piureul de fructe, iar când nu mai fierbe, se dizolvă înăuntru gelatina.
Se toarnă în bol, peste restul de fructe. Se lasă să se răcească şi apoi se dă la frigider, ca să se întărească.
Se crestează pe mijloc batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Se dizolvă amidonul în puţin lapte rece, apoi se bate cu gălbenuşul. Se pune la fiert restul de lapte cu miez de va¬nilie, restul de zahăr şi sare.
Amestecul de gălbenuş se toarnă peste laptele fierbinte şi se dă puţin în clocot, amestecând. Se serveşte sosul cald sau rece, cu jeleu.
Jeleu de fructe de pădure
Pofta buna!