Reteta zilei: Supă de carne cu fasole verde
PrinteazaO reteta de supa de carne cu fasole verde din: piept de vaca, fasole verde, patrunjel, morcov, ceapa, faina, smantana si verdeata.
Inrgediente:
- 750 g piept gras de vaca
- 500 g fasole verde tânără
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 morcov
- 2 cepe
- 1 lingură făină
- 100 ml smântână
- verdeaţă (pătrunjel, mărar)
Mod de preparare:
Fierbi carnea în 3 l de apă, până se desface de pe os. lei spuma. Apoi strecori supa şi adaugi legumele: ceapa tocată, fasolea tăiată în două, pe lung.
Adaugi sare după gust şi fierbi acoperit, până legumele sunt pătrunse. Fierbi supa la foc domol şi adaugi şi făina desfăcută în puţină apă rece. Pui apoi şi bucăţile de piept de vacă pe care le-ai tăiat cubuleţe şi mai laşi supa să dea un clocot, apoi adaugi smântână, lei oala de pe foc şi laşi supa să se domolească puţin.
Când serveşti la masă, adaugi în supă verdeaţă tocată mărunt şi pui în farfurie puţin piper şi puţină boia de ardei dulce.
Supă de carne cu fasole verde
Pofta buna!