Antricot de vită cu anghinare şi caşcaval
PrinteazaO reteta de antricot de vita cu anghinare si cascaval din: antricoate de vita, anghinare, cascaval, ulei de masline extravirgin, usturoi, rozmarin, frunze de salvie, patrunjel, cimbru, sare si piper.
- 4 antricoate de vită (circa 900 g)
- 500 g anghinare
- 1 50 g caşcaval (sau mozzarella)
- 8 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 căţel de usturoi
- 1 crenguţă de rozmarin
- 4 frunze de salvie
- 1 lingură de pătrunjel tocat
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă anghinarele de frunzele exterioare şi taie-le pe din două. Apoi, taie jumătăţile de anghinare în felii subţiri. Căleşte căţelul de usturoi în coajă într-un recipient de sticlă sau de ceramică împreună cu 4 linguri de ulei.
Când usturoiul devine auriu, adaugă feliile de anghi¬nare, condimentează-le cu un praf de cimbru, sare şi piper, după gust, pătrunjel tocat şi coace-le 5 minute în cuptor. Aşază antricoatele într-un vas neaderent şi presară-le cu puţină sare şi piper. Adaugă restul de ulei, crenguţa de rozmarin, frunzele de salvie şi frige antricoatele şi pe-o parte, şi pe alta până când se rumenesc.
Pune antricoatele în vase termorezistente individuale, acoperă-le cu feliile de anghinare şi, la final, cu caşcaval (sau mozzarella) tăiat bastonaşe. Dă vasele la cuptor pentru 5 minute.
Scoate antricoatele cu anghinare şi caşcaval cu ajutorul unei palete şi serveşte-le calde.
Antricot de vită cu anghinare şi caşcaval
Pofta buna!