Antricot de vită cu anghinare şi caşcaval

Printeaza

O reteta de antricot de vita cu anghinare si cascaval din: antricoate de vita, anghinare, cascaval, ulei de masline extravirgin, usturoi, rozmarin, frunze de salvie, patrunjel, cimbru, sare si piper.

Inrgediente:Antricot de vita cu anghinare si cascaval

  • 4 antricoate de vită (circa 900 g)
  • 500 g anghinare
  • 1 50 g caşcaval (sau mozzarella)
  • 8 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 4 frunze de salvie
  • 1 lingură de pătrunjel tocat
  • cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă anghinarele de frunzele exterioare şi taie-le pe din două. Apoi, taie jumătăţile de anghinare în felii subţiri. Căleşte căţelul de usturoi în coajă într-un recipient de sticlă sau de ceramică împreună cu 4 linguri de ulei.

Când usturoiul devine auriu, adaugă feliile de anghi¬nare, condimentează-le cu un praf de cimbru, sare şi piper, după gust, pătrunjel tocat şi coace-le 5 minute în cuptor. Aşază antricoatele într-un vas neaderent şi presară-le cu puţină sare şi piper. Adaugă restul de ulei, crenguţa de rozmarin, frunzele de salvie şi frige antricoatele şi pe-o parte, şi pe alta până când se rumenesc.

Pune antricoatele în vase termorezistente individuale, acoperă-le cu feliile de anghinare şi, la final, cu caşcaval (sau mozzarella) tăiat bastonaşe. Dă vasele la cuptor pentru 5 minute.

Scoate antricoatele cu anghinare şi caşcaval cu ajutorul unei palete şi serveşte-le calde.

Antricot de vită cu anghinare şi caşcaval

Antricot de vita cu anghinare si cascaval

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.