Reteta zilei: Păstăi de fasole la cuptor

Printeaza

O reteta de pastai de fasole la cuptor din: pastai de fasole galbena, ceapa, morcovi, usturoi, marar, cas, oua, ulei, sare, smantana si aluat.

Păstăi de fasole la cuptor

Ingrediente:

  • 1 kg păstăi de fasole galbenă
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 căpăţână usturoi
  • mărar
  • 500 g caş
  • 6 ouă
  • 150 ml ulei
  • sare
  • 200 g smântână groasă
  • 3 foi de aluat făcut în casă sau din comerţ

 

Mod de preparare:

Fierbi păstăile de fasole, apoi le scurgi de apă. Ceapa tocată mărunt o căleşti în puţină apă, adăugând usturoiul pisat cu sare, morcovul tocat, uleiul şi ouăle bătute.

Pastai_de_fasole_la_cuptor

Amesteci totul cu păstăile de fa­sole, dar cu grijă să nu le sfărâmi. Ungi o tavă. Faci 3 foi subţiri de aluat. întinzi prima foaie în tavă, după care torni peste ea jumătate din compoziţie, iar deasupra pui feliile de caş. Pe urmă aşezi cea de-a doua foaie de aluat, peste care torni restul compoziţiei şi fe­liile de caş. Deasupra, pui ultima foaie de aluat, unsă cu ulei şi dai tava în cuptor.

Pastai_de_fasole_la_cuptor_02

După răcire, serveşti plăcinta tă­iată pe un platou, iar pe deasupra pui smântână şi mărarul tocat. Este un preparat ce poate fi consumat atât cald, cât şi rece, e săţios, de sezon.

Păstăi de fasole la cuptor

Păstăi de fasole la cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.