Frigărui de legume cu lipie

Printeaza

O reteta de frigarui de legume cu lipier din: dovlecel, vanata, sare, piper, ardei gras, castravete, ceapa, rosii cherry, ciuperci, ulei de masline, ardei iute si lipii.

Ingrediente:Frigărui de legume cu lipie

  • 1 dovlecel
  • 1 vânătă
  • sare
  • piper
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardeii gras verde
  • 1/2 castravete
  • 8 cepe mici albe şi roşii
  • 8 roşii cherry
  • 6 ştiuleţi mici de porumb
  • 8 ciuperci Champignon
  • 6 linguri ulei de măsline
  • fulgi de ardei iute
  • 4 lipii

 

Mod de preparare:

Se curăţă dovlecelul şi vănăta şi se tiiie în felii groase de cca 5 mm. Se aşază pe prosoape de hârtie şi se presară sare; se lasă să stea până ce curge zeama.

Ştiuleţii de porumb se lasă să se scurgă şi se şterg. Se curăţă ciu­percile. Se şterg cu prosoape de hârtie feliile de dovlecei şi de vinete. Legumele pregătite se înfig alterna­tiv pe ţepuşe de lemn. Se ung cu ulei de măsline, se presară fulgi de ardei, sare şi piper.

Se frig pe gră­tar cca 10 min., întorcându-le din când în când. Se încălzesc lipiile pe grătar şi se servesc cu frigăruile de legume.

Frigărui de legume cu lipie

Frigărui de legume cu lipie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.