Merluciu cu rosii caramelizate
PrinteazaMerluciu cu rosii caramelizate din: file de merluciu, pulpa de rosii, rosii cherry, ceapa, faina, ulei, sare, capere, masline, oregano.
Ingrediente:
- 300 g file de merlucius
- 400 g pulpă de roşii
- 4 roşii cherry
- 1 ceapă albă mare
- 1 lingură făină
- ulei de măsline
- sare de mare
- 1 cartof
- 1 lingură capere
- 8-9 măsline negre
- oregano
Mod de preparare:
Merluciu cu rosii caramelizate: acoperă file-ul de merlucius cu sare şi se lasă la frigider circa 2 zile, după care se pune într-un vas şi se lasă în apă peste noapte, în acest fel se recreează efectul de file de baccala.
pune din abundenţă ulei de măsline în tigaie, se trece peştele prin făină şi se trece prin uleiul încins până când se formează o crustă, se scoate peştele şi se lasă deoaparte, în acelaşi ulei se căleşte ceapa până când devine transparentă, adică la un foc moderat.
pregăteşte o tavă unde se pune ceapa, peştele şi toate ingredientele, având grijă să se adauge şi un pic de apă, uleiul folosit pentru ceapă şi peşte se aruncă şi se condimentează cu un fir de ulei de măsline.
încălzeşte cuptorul la 180 grade şi se pune totul înăuntru, după ce cuptorul a ajuns la temperatura fixată, timp de 30 de minute, timpul necesar şi pentru cartofi.
Separat, roşiile cherry tăiate pe jumătate, trebuiesc scăldate într-un sirop: ulei de măsline, o lingură de miere, oţet balsamic, sare, piper, cimbru proaspăt şi tinute la cuptor 2 ore şi jumătate, la temperatura de 100 grade (asta înainte de toate).
Pofta buna!