Frigarui cu salsa picanta de mango
PrinteazaO reteta de frigarui cu salsa picanta de mango din: carne de curcan sau de porc, ulei, suc de lamaie, rozmarin, sare, piper, boia, mango, ceapa rosii, ardei iute rosu, rosii, castravete, coriandru, sare si piper.
pentru frigarui:
- 650 g carne de curcan sau de porc
- 4 linguri ulei
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 lingurita rozmarin
- sare
- piper
- boia
pentru salsa:
- 1 mango
- 2 cepe rosii
- 1 ardei iute rosu
- 3 rosii
- 1 mar rosu
- 1/2 castravete
- 1/2 legatura coriandru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se înmoaie în apă ţepuşele de lemn. Carnea se taie cuburi. Se amestecă uleiul cu suc de lămâie şi rozmarin; se toarnă peste carne, se amestecă şi se lasă să se marineze cca 30 min.
Pentru salsa, se decojeşte fructul de mango şi se desprinde pulpa de pe sâmbure; se taie cubu- leţe. Se taie fâşii ceapa. Se curăţă roşiile, mărul şi castravetele; toate se taie cuburi. Se spală coriandrul, se curăţă şi se toacă. Se amestecă toate ingredientele pregătite. Salsa obţinută se sărează, se piperează şi se lasă să se marineze 20 min.
Se înfig bucăţile de carne pe ţepuşe şi se condimentează cu sare, piper şi boia; se prăjesc pe grătarul încins cca 10 min., întorcându-le de câteva ori. Se servesc cu salsa de mango, eventual şi cu salată tabouleh.
Frigarui cu salsa picanta de mango
Pofta buna!